Over Koen De Vos

Koen De Vos, Brainstormen 2e Editie, fotoKoen De Vos is copywriter en zaakvoerder van BRAINSSSTORM. Een bureau gespecialiseerd in brainstorm- en creativiteitstrainingen en het begeleiden van brainstormsessies. Hij is tevens de auteur van De geniale stad, gelanceerd in 2019.

 

Het begon allemaal met een circus….

Want het allereerste telefoontje kwam van een Brussels communicatiebureau. Hun vraag? Een brainstorm begeleiden voor niemand minder dan CIRQUE DU SOLEIL.

Vandaag is Koen al meer dan 10 jaar aan de slag als creativiteitsconsultant. Hij trainde duizenden mensen en begeleidde honderden brainstormsessies.

Hij stond daarbij voor een heel divers publiek van bankdirecteuren, universiteitsprofessoren en topcreatievelingen. Maar ook voor studenten, jonge speelpleinwerkers en scoutsverantwoordelijken.

Hij werkte voor grote financiële en industriële bedrijven maar ook voor kleine flexibele marketingbureaus, enthousiaste overheidsdepartementen en social profitorganisaties.

Enkele klanten

VRT, NOS, Vlerick Management School, Kanakna, deMensen, Saatchi & Saatchi, 10 advertising, Unicef, Rode Kruis Nederland, Minsiterie Vrom, ING, Sanoma, Philips, Ter Beke, Interbrew, Stad Gent, Kicknow, Markee, Remarkable, Roxell, enz…

Koen is gastdocent aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel) en UIA (Universitaire Instelling Antwerpen). En hij gaf ook workshops voor Sint-Lucas, Hogeschool Rotterdam, en Universiteit Twente.

“Practice what you preach”

Koen begeleidt niet alleen creativiteit. Hij doet het ook zelf. Als copywriter, redacteur en/of marketeer. Die ervaring als ideeënman helpt hem kritisch te kijken naar allerlei theorieën, methodes en technieken die soms mooi klinken op papier maar niet werken in de praktijk.

Want dat blijft de drive: je technieken, inzichten en tools aanleren die

  1. eenvoudig zijn
  2. effectief werken
  3. snel zijn aan te leren
  4. en meteen toepasbaar

Nog wat voorgeschiedenis

Koen De Vos (’71) studeerde Romaanse Filologie aan de universiteiten van Gent en Bologna, bedrijfskunde aan UAMS (Universiteit Antwerpen Management School) en Marketingcommunicatie aan Instima.

Hij leest graag geschiedenis, houdt van voetbal en duursporten (passief en actief) en heeft een haat-liefde relatie met la bella Italia.

Koen woont en werkt tegenwoordig in Gent. Volgens mensen die het weten, één van de creatiefste steden van de Lage Landen.

Koen is getrouwd met Julie en fier op zijn 2 – hoopt hij toch – creatieve kinderen.

Meer over Koen op www.koendevos.com.